Menú diari - Plats combinats - Tapes casolanes - Pizzes - Entrepans

972 324 614 - 627 567 290     

972 324 614 - 627 567 290

DISCURS DE L'ALCALDE, JOAN ALFONS ALBÓ, EN LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Fragment del discurs de l’Alcalde, Joan Alfons Albó, en la Diada Nacional de Catalunya

 

DSC_8360

“Una figura com Josep Irla fa que els guixolencs sentim amb orgull la pertanyença al país, a Catalunya. Formem part de la història d’aquest país com el que més, i en volem mantenir els ideals vius, amb Josep Irla com exemple a seguir.

Avui, Onze de Setembre, els catalans i catalanes commemorem una derrota històrica, la capitulació de Barcelona del 1714. No és el mateix celebrar que commemorar. Les guerres perdudes no se celebren, però sí que es commemoren. Serveixen per recordar tot allò que érem i que avui, amb tenacitat, volem tornar a ser.

Serveixen per fer-nos adonar de tot allò que vàrem deixar enrere, i que volem recuperar.

Els que som aquí volem anar a la recuperació d’un país fonamentat amb valors democràtics, de justícia, pau i tolerància. Apostem per una Catalunya unida, forta, i que surti de la sagnant crisi econòmica que vivim arreu; essent com som, essent nosaltres mateixos.

Els qui som aquí apostem per una Catalunya millor, amb una llengua pròpia forta a l’escola i a cada racó del país. Els que som aquí volem construir una Catalunya valenta, construïda entre tots.

Som aquí, davant la tomba del nostre President, dient-li, de forma solemne, que tenim la nau, les veles i el timó ben orientats cap a un futur en el qual, Catalunya, com diu el nostre himne, “tonarà a ser rica i plena”.

Visca Catalunya!”

Joan Alfons Albó i Albertí